Druga strana desperadosa: Ramiz, Lead UA danju, DJ noću — Desperado Diaries

Druga strana desperadosa: Ramiz, Lead UA danju, DJ noću

Ramiz je u slobodno vreme i DJ i streamer video igara, tako da ovog puta zapravo predstavljamo više od dve strane desperadosa.

DJ-ing je zavoleo kao klinac slušajući muziku na MTV-u i gledajući TopChart-ove. Od tada je počeo da pravi svoje kolekcije muzičkih listi na CD-ovima. Prva žurka na kojoj je puštao muziku je bila odmah nakon što je završio osnovnu školu i kaže da mu se toliko svidelo da je posle toga svake nedelje bio DJ u tom klubu.

DJ Raqa kaže da je danas, 15 godina kasnije, iskusan DJ koji je imao nastupe od kafane do festivala. 

Međutim, Raqa je u slobodno vreme i streamer video igara. Radio je dugo u igraonici, i kaže da je tako zavoleo kompetitivne igre i da druženje tada dobija potpuno drugačiju dimenziju. Počeo je da strimuje igre pre dve godine.

Šta je pobudilo tvoje interesovanje da se baviš ovim hobijima u svoje slobodno vreme?

Muzika me inspiriše, ispunjava, čini opuštenim i srećnim. Ne bih mogao da zamislim život bez nje. DJ-ing mi se toliko dopao zbog toga što mi daje mogućnost da sa drugima podelim svoju strast, ali i da budem deo njihove zabave. Ovaj hobi mi pomaže da budem manje pod stresom. 

Volim takmičarske igre, a od pre par godina sam počeo da pratim esport scenu koja mi postaje sve zanimljivija. Nekada mi treba da se “isključim” iz svoje realnosti i uplovim u novu koja mi daje nove perspektive i tera me da razmišljam na drugačiji način, zavisno od igre koju igram.

Na koji način ti ovaj hobi pomaže da budeš bolji u svom poslu (ako ti pomaže)?

Strimovanje mi nije značilo za zaposlenje u firmi jer sam time krenuo da se bavim nakon više od godinu dana od kada sam postao desperado. Iako sam imao ideju da isprobam strimovanje kao hobi, nisam mogao da zamislim da će mi to toliko pomoći da bolje razumem gejming industriju, čak sam se više i zainteresovao da pratim vesti i šta se novo dešava. Konkretno, za posao kojim se trenutno bavim, strimovanje mi je pomoglo da bolje prepoznam nove prilike i potencijal za rast igara koje pravimo u TD kroz neke nove aktivacije i influenser kampanje, ali i da bolje razumem kako funkcionišu različiti žanrovi u gejmingu i kakvu ekonomiju imaju.

U ličnoj sferi, hobiji mi pomažu da skrenem misli sa teških zadataka i izazovnih situacija na poslu. Lakše mi je da skrenem misli kada izađem s posla i znam da ću uveče da puštam muziku ili ću da igram igre. 

Šta bi poručio nekome ko misli da nema vremena da sledi svoja druga interesovanja i hobije? Kako si ti pronašao vreme? 

Vreme za stvari koje vas opuštaju ili čine zadovoljnim i srećnim treba uvesti u dnevne rutine. 

Tamara Milovanović Comms Specialist