Šta nas čini desperadosima? — Desperado Diaries

Šta nas čini desperadosima?

Ovog meseca smo organizovali prvi veliki događaj uživo i iskoristili priliku da se okupimo, družimo i razgovaramo o tome kuda idemo i na čemu sve radimo ove godine. Ujedno smo se podsetili bitnih lekcija koje smo naučili u prethodnom periodu. Delimo delić te atmosfere sa vama.

Radeći u hibridnom modu, naš tim je tokom 2020. i 2021. porastao tri puta i prošao kroz uzbudljive periode. Bilo je i zabavno i stresno, i očekivano i neočekivano, i uspešno i sa greškama u koracima. Kao neko ko daje glas Two Desperadosu u svetu online komunikacija, moja je uloga da verodostojno slikam sliku vrednosti na kojima se naš tim zasniva i čemu težimo.

Prozor je odškrinut, pa evo jednog kratkog uvida u to šta nas čini desperadosima. 🙂 Možda se poistovetite, možda pronađete inspiraciju, a možda i saznate nešto novo.

Tim koji drži karte u svojim rukama i koristi profit kao gorivo za dalji razvoj

Činjenica na koju smo posebno ponosni je naša nezavisnost tj. odluke se ne donose van firme, već unutar nje. Ponekad to naš posao čini dodatno stresnim, ali je zadovoljstvo utoliko veće kada se neki problem uspešno prevaziđe ili kada se jednostavno vidi trag koji je ostavljen zahvaljujući individualnom i zajedničkom naporu. U svakom slučaju je prostor za učenje i napredovanje najveći onog trenutka kada su sloboda i prostor – i za greške i za rešenja – prisutni.

Da bi ta sloboda bila moguća, ceo tim treba da razmišlja o resursima. Jasno je da je uspešan biznis onaj koji može dalje da se razvija, a profit jedne kompanije je upravo i sigurnosna mreža i gorivo za razvoj novih proizvoda (u našem slučaju, dva) i donošenje odluka neobičnih za gejming industriju koje nas vode u uzbudljivom smeru (istraživanje veštačke inteligencije i njena primena u gejmingu).

Tim koji neguje istrajnost, iskrenost, hrabrost—ali bez lažne pozitive

Nije uvek lako, ali bilo bi čudno da jeste. Kao i mnogi drugi ambiciozni timovi, i naš tim visoko ceni istrajnost, iskrenost i hrabrost. Bez floskula. Pogotovo kada svi delimo odgovornost za naše proizvode. Reality checks su deo svakodnevice.

Ove tri stvari najviše doprinose dobroj atmosferi tima, ne samo board game večeri, timbildinzi i druženja u Dockeru petkom posle posla. Mada, jedna runda Brain blockera u Dockeru ne škodi. 🙂

Tim koji preispituje i traži odgovore – zajedno protiv problema

Ok, postavljamo ciljeve, idemo ka njima, ali šta se desi kada ih postignemo ili ne postignemo uopšte?

Redovno proveravamo da li se krećemo u pravom smeru, a uz plan A je uvek bitno imati i plan B i C. Možda ćemo neke od njih smišljati u hodu – to se dešava. U svakom slučaju, za sve što radimo je bitno da razumemo šta je urađeno, gde smo uspeli, a gde pogrešili i šta ćemo sledeći put drugačije.

Možda i najbitnija stvar nakon utvrđivanja greške (koju mnogi timovi u praksi mogu lako da zanemare) je završiti tu analizu sa jednim “Ok, kako ćemo ovo da ispeglamo?”

Svima nam je jasno, neizvesnost je postala potpuno prirodna pojava i sastavni deo svega što se dešava oko nas. I mada je život postao jednačina sa previše nepoznatih, definitivno pomaže ono što je poznato – kada znaš da možeš da veruješ svom timu i da oni mogu da veruju tebi.


Tamara Milovanović Comms Specialist